Navigatie overslaan

Vindbaarheid, wat is het nu eigenlijks. Zelf geef ik dit woord de betekenis ‘gevonden worden’. Dat klinkt natuurlijk heel vanzelfsprekend maar zo simpel is het nog niet om gevonden te worden.

Tegenwoordig is er zoveel informatie op internet dat inhoudelijk hetzelfde betekend dat het moeilijk is om jezelf terug te vinden. Een webdesignbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van CMS-websites.

Hoeveel van die bedrijven zijn er wel niet??!

En zo is het met bijna alles in de wereld. Er is zoveel dat het moeilijk is om te vinden wat je precies nodig hebt, maar het is ook moeilijk om jezelf vindbaar te maken voor de rest van deze aardkloot.

Binnen de minor Concepting zijn we bezig met een project dat de vindbaarheid van de gemeente Westergo moet verbeteren. We zijn gaan brainstormen over wat vindbaarheid is en waarom de bedrijven in deze gemeente moeilijk te vinden zijn op de kaart. Op internet kwam ik een indrukwekkende zin tegen:

“Wat je niet kunt vinden, kun je ook niet gebruiken”

Daarom is het van belang dat we de bedrijven in de gemeente meer betrekken in het sociale leven. Hoe betrekken we hun doelgroepen bij de bedrijven: hoe kunnen de bedrijven aanbieden waar de mensen daadwerkelijk naar zoeken? Hoe weten bedrijven waar mensen naar zoeken?

Persoonlijk denk ik dat het komt omdat de bedrijven niet goed samengesmolten zijn met de mensen. Door mensen meer invloed te geven op de bedrijven en meer betrokken te maken, kom je erachter waar mensen behoefte aan hebben omdat ze voor zichzelf spreken!

Tijd om daarmee aan de slag te gaan… Misschien zou de Social Media Community wel de uitkomst zijn 😮

Ik zal hier de vorderingen bijhouden van het project en naar voren brengen wat mijn eigen inbreng in het project is.

– Menno Bouma

One Comment

    • Hans(ki)
    • Posted oktober 1, 2008 at 1:59 pm
    • Permalink

    Hallo Menno,

    Wat een mooi verhaal.. vooral dat gedeelte van Social Media Community.. ik ben blij dat ik hierbij aangesloten ben! 😀 Ik hoop daarom ook dat dit de uitkomst bied voor het het probleem vindbaarheid.. op de weblog: http://www.hansroskam.wordpress.com, valt meer informatie te vinden over vindbaarheid en Westergo!

    Vriendelijke Groet,
    Uw eerste reageerder,
    Hans(ki)


Plaats een reactie