Navigatie overslaan

Passies, opleiding, interesses, werk, sport…

Ik ben Menno Bouma, 20 jaar en student aan de opleiding Communication & Multimedia Design.

Al 4 jaar lang hou ik me bezig met communicatie, vormgeving en webdesign. Sinds begin 2005 ben ik begonnen met het bedenken en ontwikkelen van de Social Media Community en ben dit jaar van start gegaan met een communicatie- en multimediabedrijf (http://www.mennobouma.com).

Deze ontwikkelingen hebben te maken met dat ik in de loop van jaren een passie gekregen heb voor social media, lifehacking, web2.0/3.0, usability, informatietechnologie, psychologie, communicatie, vormgeving, webontwikkeling… Social media krijgt namelijk een steeds groter belang in het dagelijkse leven van mensen.

Verder zit ik op voetbal bij Cab 2 in Bolsward.

Vind mij op social networks!

Geinteresseerd in communicatie, vormgeving en webdesign? Benieuwd naar mijn kennis over social media, lifehacking, web2.0, communicatie, multimediadesign? Vind mij op de volgende social networks!

http://bertje-bouma.hyves.nl

Social Media Community

Sociale netwerken zoals Hyves, Facebook, LinkedIn, XING, Netlog, MySpace zijn super handige middelen om je identiteit te uiten naar de wereld en een hoop netwerken te maken. In heb inmiddels bij alle genoemde ‘social networks’ een account, maar toch heb ik niet echt het idee dat dit mij nou een gelukkiger leven geeft. Maar hoe kan dat dan?

Naar mijn idee komt dit omdat er nog geen 1 sociaal netwerk is dat tegelijk ook een webportal met informatie is. Een website waarop je niet alleen een profiel aan kunt maken, foto’s en allerlei andere media kunt uploaden, maar waar je ook nieuws kunt vinden over je eigen leefomgeving, je mening kunt geven over bepaalde zaken waar je dagelijks mee te maken krijgt.

Daarom wil ik een community ontwikkelen die echt goed aansluit op de basisbehoeften van mensen, een website die een kruising is tussen een interactieve informatieportal en een sociaal netwerk. De naam Social Media Community lijkt me hiervoor wel een geschikte naam.

Een community die zorgt voor verbondenheid, openheid en vindbaarheid van mensen, bedrijven, instanties, verenigingen en scholen.

Een communicatie- en multimediabedrijf

Begin 2009 ben ik begonnen met het ontwikkelen van een communicatie- en multimediabedrijf, dat begin maart van start gaat. Dit bedrijf verzorgd communicatie, vormgeving en webproductie. Ik ben deze onderneming begonnen omdat ik graag mijn kennis en vaardigheden wil toepassen bij andere bedrijven. Het bedrijf is een leerzaam proces dat leidt tot een uitwerking van de Social Media Community.

Weblog

Op dit weblog omschrijf ik in grote lijnen mijn ondernemingsplan van de Social Media Community en de vorderingen over dit bedrijf, omdat ik mensen kennis wil laten maken met waar ik mee bezig ben en hoe ik bepaalde resultaten bereikt heb. Ook komen nieuwsitems over mennobouma.com aan bod. Ik zou graag willen dat mensen invloed uit kunnen oefenen deze bedrijven zodat er iets ontstaat waar iedereen tevreden mee is.Dus heb je interessante feedback op zaken die besproken worden in dit weblog dat hoor ik het graag van je en voer ik je ideeën door in de plannen )

Ik hoop dat ik zo genoeg over mezelf verteld heb!

Groet,

– Menno Bouma

4 Comments

  1. Beste Menno,

    Ik heb je artikelen over de doelgroep analyse gelezen, en vroeg me af waar je de informatie over de generatie-X vandaan haalt. Heb je een aantal bronnen voor me?

    Bedankt,

    Gerben (mede-CMDer)

  2. Eeey Gerben,

    Leuk dat je even een reactie geplaatst hebt. De informatie over de Generatie X komt voor een deel uit het boek ‘Generatie Einstein’. Het lijkt in de eerste instantie dat het gaat over een andere generatie, maar er staat een hoop informatie in over de Generatie X.

    Ook is het een samenvoeging van kleine bronnen (gewoon even op ‘Generatie X’ Googlen).

    Tenslotte is de informatie ook gebaseerd op eigen belevingen en eigen kennis. Door goed te netwerken en je te verdiepen in mensenkennis/psychologie kom je veel te weten over verschillende generaties mensen 😉

    Het lijkt me leuk als je het weblog aan wilt vullen met je eigen in kennis en inspiratie!

    Groetjes,

    Menno Bouma

  3. Heey Menno,

    Leuke blog man ! 😀 alleen wel moeilijk om hem up to date te houden heh.. ik ken dat probleem.. maja.. ga suh deur jonkje! komst der vast wel.. als ik me weer kan inloggen op je communitysitetje dan múst het maar even segge.. dan pruts ik der even wat in’t rond no!

    Kspreek je!
    Groetnis,
    Hans(ki)

    • Johnf998
    • Posted september 17, 2014 at 2:00 pm
    • Permalink

    Hey, you used to write amazing, but the last couple of posts have been kinda boring I miss your tremendous writings. Past couple of posts are just a little out of track! come on! bedagaebfkab


Plaats een reactie